Nega kose

Divan je osećaj imati lepu, sjajnu i zdravu kosu.

Već i samo pranje kose povoljno utiče na raspoloženje, zato posebnu važnost pridajemo pranju kose i masaži korena kose.

Struktura kose:

* Kao koža i kosa kontinuirano raste, prolazeći kroz različite faze. Treba znati da deo kose koji vidimo je u stvari već mrtav.

* Stanice zadužene za rast kose nalaze se u korenu vlasi, gde im je omogućena ishrana putem krvi. Vlasi kose se sastoje od keratina, iste supstance od koje   su načinjeni i nokti.

* Svaka pojedina vlas se sastoji od sunđerastog unutrašnjeg dela i čvršćeg spoljnog omotača.Na spoljnom omotaču vlasi, nalaze se keratinske pločice koje se  preklapaju kao crepovi na krovu.

* Ako je kosa u dobrom stanju, pločice su u dobrom stanju i dobro prijanjaju jedna uz drugu. Ukoliko kosa nije negovana, pločice ne naležu dobro, pa je kosa suva i nema sjaja.

* Naglaseno izlaganje suncu, mini-val, izbeljivanje, bojenje, sušenje fenom, kao i delovanje centralnog grejanja isušuje kosu, te je lišavaju životno važne prirodne vlage. Ako je ne skraćujemo redovno, vlasi se kidaju i kosa cveta.

* Uravnotežena ishrana, boravak na svežem vazduhu, redovno vežbanje i opste dobro zdravstveno stanje – sve to podsticajno deluje na rast kose. Važan je i san, jer se tokom spavanja cirkulacija poboljsava, a time i ishrana kose.

 

 

Tretman za oporavak kose FIBRE FORCE - SCHWARZKOPF

BC FIBRE FORCE s Mikroniziranim Keratinom identičnim kosi. Fokusira se na popunjavanje praznina u Cell-Membrane-Complex za 100% snažniju kosu i obnavlja vlakna kose - korteks (Amino Cell Rebuild). Nova generacija tretmana za kosu za preporođenu kvalitetu kose i 100% jaču kosu. Tip kose: svi tipovi kose, kosa koja je ekstremno oštećena, ispucala, suha, previše hemijski tretirana.

 

Anteeo Magic Mirror
Čubrina 10, 11000 Beograd
Telefoni:
+381 11 328 33 85, +381 63 251 920
Radno vreme:
Radnim danima od 10 do 20 h
Subotom od 9 do 15 h
E-mail:
info@beautysalon-anteeo.rs

Pratite nas na FB

Back to Top